Необходими продукти:
4 бр телешки стек аламинут
сол, черен пипер и лук на прах - на вкус
за пюрето:
70 гр брашно от кестени
160 гр кестени - почистени и изпечени
80 гр масло
1 глава лук
зехтин
400 мл прясно мляко
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Подправяме месото със сол, черен пипер и лук, завиваме с фолио и оставяме в хладилника за 30 минути. Запечатваме ги в добре загрят тиган за 3-4 минути от всяка страна и оставяме да "почине".
Запържваме брашното от кестени в разтопеното и загрято заедно с малко зехтин масло. Добавяме лукът. Когато брашното покафенее, наливаме млякото, като бъркаме постоянно. Слагаме натрошените кестени и подправяме със сол и пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар