вторник, 14 февруари 2017 г.

Руло ябълков пай с маскарпоне

Необходими продукти:

За блата:
6 белтъка на стайна температура
½ ч.ч. захар
6жълтъка на стайна температура
½ ч.ч. захар на пясък
½ ч.л. ванилия екстракт
1 ч.ч. брашно
 ⅓  ч.ч  пудра захар, за завиване на блата

За плънката:
2 средни ябълки, нарязани на кубчета
½ ч. л. канела на прах
щипка смляно индийско орехче
щипка карамфил
2 с. л. кафява захар
240 г маскарпоне
¼ ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

С миксер разбиваме белтъците на сняг, като постепено добавяме 1/2 ч.ч захар. Прибавяме жълтъците и останалата 1/2 ч.ч. захар. Сипваме ванилията и брашното и разбъркваме с шпатула. Сместа сипваме в тава с размери 33/46 см, застлата с хартия за печене. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8-12 минути. 
Когато блатът е готов го обръщаме върху леко навлажнена и поръсена с пудра захар памучна кърпа. Заедно с нея навиваме на руло и оставяме така.
За плънката смесваме ябълките, канелата, индийското орехче, карамфила и кафявата захар в малка тенджерка. Готвим на средна температура, докато ябълките омекнат. Оставяме напълно да се охлади. 
Когато всичко е изстинало, разбиваме маскарпонето с пудрата захар и мажем блата. Равномерно разпределяме плънката и завиваме на руло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар