неделя, 19 февруари 2017 г.

Веган шоколадови палачинки с лешников крем и ягоди

Необходими продукти:

за тестото:
150 г брашно
2 с. л. сурово какао
около 360 мл лешниково мляко
60 мл аквафаба - разбита течност от нахут в консерва
2 с. л. разтопено кокосово масло, плюс още за пържене

за плънката:
80 г печени лешници, смлени
80 г тъмен шоколад, натрошен
¼ ч.ч. кокосово крем
около  ¼  ч.ч. лешниково мляко
1-2 с. л. кленов сироп
1 с. л. ликьор с лешников аромат (по желание)
пресни ягоди

Начин на приготвяне:

За плънката загряваме кокосовия крем. С него заливаме натрошения шоколад, покриваме и освавяме за 5 минути. Разбъркваме, разреждаме с лешниковото мляко. Добавяме кленовия сироп, смлените лешници и ликьора. 
За палачинките пресяваме брашното и какаото. По малко започваме да наливаме млякото и да разбъркваме. Накрая добавяме разбитата аквафаба. От сместа  приготвяме палачинки в загрят тиган с малко кокосово масло. Сервираме, намазани с крема, натрошени лешници и пресни ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар