Необходими продукти:
за тестото:
150 г брашно2 с. л. сурово какао
около 360 мл лешниково мляко
60 мл аквафаба - разбита течност от нахут в консерва
2 с. л. разтопено кокосово масло, плюс още за пържене
за плънката:
80 г печени лешници, смлени80 г тъмен шоколад, натрошен
¼ ч.ч. кокосово крем
около ¼ ч.ч. лешниково мляко
1-2 с. л. кленов сироп
1 с. л. ликьор с лешников аромат (по желание)
пресни ягоди
Начин на приготвяне:
За плънката загряваме кокосовия крем. С него заливаме натрошения шоколад, покриваме и освавяме за 5 минути. Разбъркваме, разреждаме с лешниковото мляко. Добавяме кленовия сироп, смлените лешници и ликьора.
За палачинките пресяваме брашното и какаото. По малко започваме да наливаме млякото и да разбъркваме. Накрая добавяме разбитата аквафаба. От сместа приготвяме палачинки в загрят тиган с малко кокосово масло. Сервираме, намазани с крема, натрошени лешници и пресни ягоди.
Няма коментари:
Публикуване на коментар