четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Пилешко със сос от нар

Необходими продукти:

2 бр пилешко филе
прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1/4 ч.ч. прясно изцеден сок от нар
1/4 чаша бяло вино
2 с.л. оризов оцет (може да се замени с бял оцет)
1/4 кубче пилешки бульон
1/2 ч. л. захар
1/2 ч.л. сух чесън
1/2 ч.л. сух лук

Начин на приготвяне:

Правим разрез във филето, в който слагаме клонка мащерка. Овкусяваме със сол и черен пипер, и печем на загрята скара, около 10 минути. За соса смесваме всички съставки, слагаме на умерен огън и редуцираме на половина. Сервираме пилето, залято със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар