петък, 17 февруари 2017 г.

Пълнено свинско бонфиле с бекон и сушени боровинки

Необходими продукти:

3  и 1/2 с. л.  зехтин
1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
4 с. л. портокалов сок
1 и 1/2 с.л. балсамов оцет
1 ч. л.  настъргана портокалова кора
1/2 ч.ч. сушени боровинки
1 ч.ч. спанак
сол и черен пипер на вкус
3 филии бекон
1/2 ч.ч настърган кашкавал или топено сирене
1 свинско бонфиле
2 щипки смлян бахар

Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина и в него запържваме лука. Добавяме портокаловия сок, кората,  балсамовия оцет и сушените боровинки, и задушаваме, докато боровинките набъбнат. Добавяме спанака и готвим докато се свие и течността се изпари. Подправяме със соли черен пипер и оставяме да со охлади.
   Разрязваме филето по дължина и начукваме тънко. Смесваме 1/2 с. л. зехтин,  бахаа и 1/4 ч.л. черен пипер, и с получената смез мажем месото от двете страни. Разпределяме плунката посредата, поръзваме с бекона и кашкавала, и завиваме на руло. Увиваме с канап и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути

Няма коментари:

Публикуване на коментар