Необходими продукти:
3 и 1/2 с. л. зехтин1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
4 с. л. портокалов сок
1 и 1/2 с.л. балсамов оцет
1 ч. л. настъргана портокалова кора
1/2 ч.ч. сушени боровинки
1 ч.ч. спанак
сол и черен пипер на вкус
3 филии бекон
1/2 ч.ч настърган кашкавал или топено сирене
1 свинско бонфиле
2 щипки смлян бахар
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина и в него запържваме лука. Добавяме портокаловия сок, кората, балсамовия оцет и сушените боровинки, и задушаваме, докато боровинките набъбнат. Добавяме спанака и готвим докато се свие и течността се изпари. Подправяме със соли черен пипер и оставяме да со охлади.
Разрязваме филето по дължина и начукваме тънко. Смесваме 1/2 с. л. зехтин, бахаа и 1/4 ч.л. черен пипер, и с получената смез мажем месото от двете страни. Разпределяме плунката посредата, поръзваме с бекона и кашкавала, и завиваме на руло. Увиваме с канап и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути
Няма коментари:
Публикуване на коментар