Необходими продукти:
Хрупкави лют червен пипер говеждо350 гр много тънко нарязан на ивици телешки стек аламинут
3 с. л. царевично брашно
2 ч.л. микс китайски подправки на прах
100 мл олио
1 червена люта чушка, тънко нарязана
1 глава лук, нарязана на полумесеци
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1/2 ч.л. джинджифил
4 с. л. оризов или бял винен оцет
1 с. л. соев сос
2 с. л. сладък чили сос
2 с. л. кетчуп
150 г нудълс
Начин на приготвяне:
Слагаме телешкото в купа и смесваме с царевичното брашно и петте подправки. Загряваме олиото в тиган и запържваме месото до златисто. Изваждаме го върху кухненска хартия.В същия тиган слагаме лютата чушка,лука, чесъна и джинджифила. Разбъркваме около 3 минути, за да омекнат. Смесваме оцета, соевия сос, чили соса и кетчупа заедно с 2 супени лъжици вода, след което изсипваме върху зеленчуците. Връщаме телешкото обратно в тигана и разбъркваме. Нудълсите приготвяме сподер опаковката.Сервираме ги с телешкото месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар