четвъртък, 16 февруари 2017 г.

Шоколадов тарт с маскарпоне

Необходими продукти:

2 ч.ч натрошени бисквити Орео, като предварително сме махнали крема
8 с.л. разтопено масло

за крема:
100 мл сметана за разбиване
275 г маскарпоне
3/4 ч.ч захар
1 ч.л. екстракт ванилия

за заливката:
160 г тъмен шоколад, натрошен
200 мл сметана за разбиване, затоплена

Начин на приготвяне:

    Натрошените бисквити смесваме с маслото и от сместа, оформяме блата във форма за тарт или торта с махащи се стени. Прибираме в хладилника.
    За крема първо разбиваме с миксер сметаната, след това маскарпонето със ванилията и захарта, и ги смесваме. Получения крем изсипваме върху плата и слагаме в хладилника за поне 1 час. 
    Натрошения шоколад заливаме с топлата сметана и оставяме покрит за 5 минути. След това разбъркваме добре с тел, до образуване на крем и заливаме тарта. Прибираме в хладилника за 2 часа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар