Необходими продукти:
2 ч.ч натрошени бисквити Орео, като предварително сме махнали крема
8 с.л. разтопено масло
за крема:
100 мл сметана за разбиване
275 г маскарпоне
3/4 ч.ч захар
1 ч.л. екстракт ванилия
за заливката:
160 г тъмен шоколад, натрошен
200 мл сметана за разбиване, затоплена
Начин на приготвяне:
Натрошените бисквити смесваме с маслото и от сместа, оформяме блата във форма за тарт или торта с махащи се стени. Прибираме в хладилника.
За крема първо разбиваме с миксер сметаната, след това маскарпонето със ванилията и захарта, и ги смесваме. Получения крем изсипваме върху плата и слагаме в хладилника за поне 1 час.
Натрошения шоколад заливаме с топлата сметана и оставяме покрит за 5 минути. След това разбъркваме добре с тел, до образуване на крем и заливаме тарта. Прибираме в хладилника за 2 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар