Необходими продукти:
4 големи моркови
4 големи скилидки чесън
2 ч.ч. червена леща
1 глава лук, средно голям
1 кутия кокосово мляко
4 с. л. доматено пюре
5 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
черен пипер на вкус
1/4 ч. л. канела
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. куркума
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. кимион
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно, и заедно със зехтина слагаме в тенджера. Сотираме за около 5 менути или докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавяме всички подправки, солта и нарязаните на малки парчета моркови. Запържваме за още няколко минути. Прибавяме червената леща, доматеното пюре, кокосовото мляко и зеленчуковия бульон. Оставяме да заври, след което намаляме котлона до много слаб и оставяме супата покрита да къкри за около 20 минути или, докато лещата се свари и по-голямата част от течността се абсорбира. Когато е готова, пасираме супата. Ако е необходимо добавяме още сол или бульон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар