петък, 11 март 2022 г.

Морковени слепени бисквити

Необходими продукти:

220г масло, меко
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. кристална бяла захар
2 големи яйца
1 ч. л. ванилия
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. фини овесени ядки
1/2 ч. л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1 1/2 ч.ч. ситно настъргани моркови
1 ч.ч. кокосови стърготини
1 ч.ч. стафиди

За крема:
200г крема сирене, меко
8 с. л. масло, меко
1 ч. л. ванилия
2 1/3 ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:

С помощта на миксер разбиваме маслото, кафявата захар и кристалната бяла захарта, докато стане пухкав крем. След това добавяме яйцата и ванилията, и разбъркваме, докато се смесят добре. Прибавяме брашното, овесените ядки, содата за хляб, бакпулвера, канелата и солта, и отново разбъркваме, докато всичко се смеси дбре. Накрая слагаме морковите, кокоса и стафидите и отново следва разбъркване. 
В зависимост от това, колко големи искаме да се получат бисквитите, използваме супена (за по-големи) или чаена (за по-малки) лъжица. С нейна помощ или с навлажнени ръца взимаме от сместа и слагаме в тава, застлана с хартия за печене. Бисквитите трябва да са на разстояние една от друга, защото ще увеличат обема си. 
Печем ги в предварително загрята на 170 градуса фурна (с вентилатор) за 9-10 минути, само докато краищата започнат да покафеняват.
Готовите бисквитки оставяме да изстинат върху листа за печене за 5 минути, след което ги преместваме на решетка, за да изстинат напълно.
През това време разбиваме крема сиренето, маслото и ванилията до гладкост. Добавяме бавно пудрата захар, като разбиваме след всяко добавяне, докато сместа стане гладка. С получения крем слепваме изстиналите бисквити.
Оставяме за 1-2 часа преди сервиране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар