Необходими продукти:
4 с.л. масло
½ глава лук, нарязан
2-3 скилидки чесън, накълцани
4 с. л. брашно
2 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
1 ч. л. сол
½ ч. л. черен пипер
¼ ч. л. смляно индийско орехче
1 голяма глава броколи, нарязани на малки парченца
1 голям морков, настърган
2 ч.ч. готварска сметана
150г настъргано сирене чедър
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в голяма тенджера на средно силен огън. Добавяме лука и готвим 3-4 минути или докато омекне и стане светло златист. Добавяме чесъна и запържваме за още една минута.
Прибавяме брашното и разбъркваме за 1-2 минути или докато брашното започне да придобива златист цвят. Разбърквайки, наливаме внимателно пилешкия бульон, слагаме цветчетата броколи, морковите и подправките. Оставяме да заври, след което намаляме котлона до средно слаб и оставяме да къкри за 15 минути или докато се сварят броколите и морковите.
Добавяме сметаната и сиренето чедър, разбъркваме и оставяме да къкри още една минута. Ако е необходимо, добавяме още сол или черен пипер.
Може да сервираме с препечен хрупкав хляб или крутони.
Няма коментари:
Публикуване на коментар