вторник, 15 март 2022 г.

Пилешко със спанак, бекон и сушени домати в сметанов сос

 

Необходими продукти:

450г пилешко филе
4 ч.ч. спанак, измит и подсушен
80г пушен бекон, нарязан
3-4 с. л. сушени домати, нарязани на филийки
1 ч.ч. готварска сметана
50г  пармезан, настърган
1 ч. л. пушен червен пипер
2 с. л. зехтин
1 с. л. масло
сол и черен пипер на вкус
½ ч.ч. пилешки бульон 

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на малки парченца и го в запържваме в тиган без олио, докато стане леко хрупкав. Оставяме го настрани.
Овкусяваме пилешкото със сол, черен пипер и пушен червен пипер. Загряваме зехтина в голям тиган заедно с маслото. Слагаме пилето и готвим за 3 минути на силен огън от всяка страни до златисто кафяво. Изваждаме го от тигана и оставяме настрани.
В същия тиган слагаме спанака и сушените домати. Веднага след като спанакът се свие, сипваме пилешкия бульон. Оставяме да заври и след това добавяме сметаната. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус. Връщаме пилето в тигана и оставяме да къкри за няколко минути, докато гърдите се сготвят напълно. Накрая прибавяме пармезана и разбъркваме, докато се разтопи.
Сервираме ястието горещо, поръсено с хрупкав бекон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар