Необходими продукти:
1 опаковка (300г) пресни талиатели
за соса:
100г цели черни маслини без костилки
1 морков, смлян
1 малка глава лук, смляна
2 пръчици целина, смлени
пресен риган, няколко стръка
1 с. л. зехтин
50мл бяло вино
1 бутилка доматена пасата
сол на вкус
чесън – поне 2-3 скилидки
прясно настърган пармезан за сервиране
Начин на приготвяне:
Смиламе в чопър всички зеленчуци без маслините. Запържваме ги в 1 супена лъжица зехтин на среден огън. Добавяме бялото вино, и след като се изпари, прибавяме доматения сос, целите маслини, ригана и солта.
Оставяме да къкри за 40 минути. 5 минути преди сосът да е готов, сваряваме пастата. Изцеждаме я без да я изплакваме и смесваме със соса. Сервираме талиателите обилно поръсени с пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар