събота, 30 декември 2017 г.

Кюфтенца от прясно зеле

Необходими продукти:

 4 средни картофа, нарязани на кубчета
450 г задушено зеле, добре отцедено
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч галета

За панировката:
3 яйца
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. галета

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в леко подсолена вода, отцеждаме ги и ги намачкваме на пюре. Когато се охладят добавяме зелето, яйцето, брашното и галетата. Разбъркваме добре сместа и оформяме малки кюфтенца. Овалваме всяко първо в брашното, после в яйцето и накрая в галетата. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до златисто (около 20 мин). По желание могат и да се изпържат. Сервираме с чеснов сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар