четвъртък, 4 януари 2018 г.

Паста трофи с тиквички и бекон

Необходими продукти:

160 г паста трофи
160 г тиквички (около една тиквичка)
40 г пушен бекон
60 г крема сирене
1 скилидка чесън
1 щипка черен пипер
сол на вкус
1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

 Измиваме и нарязваме тиквичката на колелца. Загряваме зехтина и прибавяме чесъна. След една-две минути слагаме и тиквичките. Разбъкваме за кратко, махаме чесъна и добавяме бекона. Овкусяваме със сол и пипер, и готвим около 10 мин, до готовност на тиквичките. 
Сваряваме трофито в подсолена, кипяща вода. Когато е готова, слагаме пастата към сместа с тиквичките, като може да прибавим и малко от водата , в която сме ги варили. Добавяме топеното сирене и разбъркваме, докато се разтопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар