Необходими продукти:
275 г бутер тесто (една опаковка прясно)
3 малки топки замразен спанак
200 г крема сирене
2 скилидки чесън, смачкани
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сух лук
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. чили на прах
1 с.л. провансалски подправки
1 и 1/2 чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Смесваме добре всички съставки без половината чаша кашкавал.
От тестото отрязваме в средата триъгълник.От крайните две половини правим още един триъгълник, върху който разпределяме сместа, а отгоре поръсваме с останалия кашкавал.
Отгоре слагаме другия триъгълник бутер тесто и правим разрези от двете страни, като в средата остава не нарязано. Увиваме всеки разрез и изрязваме пънчето в долната част. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто - около 20 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар