вторник, 30 януари 2018 г.

Самса-алжирски сладки

Необходими продукти:

за тестото:
225 гр. брашно
120 гр. масло
щипка сол
около 70 мл вода 

за плънката:
80 гр. сурови бадеми
110 гр. захар
1/2 ч.л. канела
1 с.л. вода от цвят на портокал

Начин на приготвяне:

Смесваме всички съставки за тестото, като постепено добавяме водата. Когато всичко се смеси добре, оставяме настрани да почива.
За пълнежа, смиламе бадемите, захарта и канелата в блендер. Добавяме водата от портокал и разбъркваме добре. 

При тази рецепта използвам метода за правене на равиоли. Взимам една част от тестото и разточвам на тънка кора, която поставям върху формата за равиоли. След това, във всеки отвор слагам от пълнежа. Разточваме втора кора и я слагаме върху пълнежа. Притискаме отгоре с точилката и вадим сладките от формата. Повтаряме процедурата, докато свърши тестото. Пържим ги в сгорещено олио за около минута-две до златисто. След това може да ги потопим в течен мед. От тази доза излизат около 40 сладки.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар