петък, 19 януари 2018 г.

Италиански сладкиш с шоколад

Необходими продукти:

за ганажа:
50 г масло
200 г шоколад
200 мл течна сметана

за блата:
150 г захар
50 г масло
100 г шоколад
100 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 яйца

Начин на приготвяне:

Разтапяме шоколада и маслото за блата на водна баня или в микровълнова. Разбиваме яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес и към тях добавяме разтопения шоколад. Прибавяме  и пресятото брашно с бакпулвера, и разбъркваме добре. Изсипваме сместа в намазнена форма и печем в предварително загрята фурна на 160 градуса за 20-25 минути. 

Когато е готов вадим от фурната, оставяме за няколко минути във формата и след това го обръщаме.
През това време приготвяме ганажа, като в тенджерка разтапяме шоколада и маслото, и после постепено добавяме сметаната.Разбъркваме добре, оставяме леко да се охлади и слагаме в образувалата се дупка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар