Необходими продукти:
за блата:
1 малка до средна глава карфиол
¼ чаша настърган кашкавал
1 яйце
¼ ч. л. сол
½ ч. л. чесън на прах
½ ч. л. босилек
½ ч. л. риган
допълнително:
1 чаша сос Маринара или друг доматен сос
моцарела
синьо сирене
топено сирене
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и ги смиламе с кухненски робот, докато добият структурата на ориз. Прехвърляме го в купа и слагаме в микровълнова за 5-6 минути. Оставяме леко да се охлади. Слагаме сместа в тензух и изстискваме водата възможно най-много.
Смесваме сварения карфиол, яйцето, чесъна, кашкавала и подправките. Разбъркваме, докато се образува структура на тесто.
Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за 10-15 минути. След като блатът добие златист вид го вадим, намазваме със соса и разпределяме сирената. Връщаме във фурната и печем около 5-7 минути, докато сиренето се разтопи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар