Необходими продукти:
1/2 ч.л. сол1 ч.л. черен пипер
½ ч.л. чесън на прах
½ ч. л. червен пипер
1 патица около 2,5 - 3 кг
3-4 малки ябълки Грени Смит
¼ чаша мед
¼ чаша портокалов сок
2 с. л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
В купичка смесваме солта, черния пипер, чесъна на прах и червения пипер.Махаме вътрешностите на патицата, измиваме я, и я подсушаваме. Натъркваме цялата патица със сместа от подправки. Нарязваме ябълките на четвъртини и ги слагаме в патицата, колкото е възможно по-плътно. След това връзваме кратака с канап. Слагаме патицата (с гърдите надолу) в тава с решетка.
Разбъркваме меда, портокаловия сок и лимоновия сок. Това е глазурата. Печем в предварително загрята на 175 градуса фурна за 50 минути. Намазваме с малко от глазурата, обръщаме патицата и печем за още 50 минути. Когато е готова, заливаме с глазурата и печем за 10-тина минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар