понеделник, 18 декември 2017 г.

Бисквитена торта с кондензирано мляко и кафе

Необходими продукти:

около 250г обикновени бисквити или с масло
1 кутия кондензирано мляко със захар
200 г шоколад
2 ч.ч. кафе
500 мл пресно мляко
1 пакетче пудинг ванилия

Начин на приготвяне:

Приготвяме кафето и оставяме малко да изстине. Приготвяме пудинга според указанията на опаковката. Разтапяме шоколада на водна баня или в микровълнова и го смесваме добре с кондензираното мляко. 
Потапяме всяка бисквита в кафето и започваме да редим в тавичка с размери 28/18см. След като наредим първия ред, заливаме с по-голямата част от шоколадовата смес, като оставяме малко количество за да покрием тортата. Повтаряме процедурата и с втория ред, като този път покриваме с ваниловия пудинг. Нареждаме и последния ред, и отгоре разпределяме останалата шоколадова смес. Оставяме в хладилника за поне 3 часа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар