Необходими продукти:
3 листа за суши от водорасли Нори250 г ориз за суши
за маринатата:
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. захар
1/2 ч.л. морска сол
за пълнежа:
около 150 г пушена сьомга
100 г крема сирене, нарязано на ленти
1 авокадо, нарязано
соев сос за сервиране
100 г крема сирене, нарязано на ленти
1 авокадо, нарязано
соев сос за сервиране
Начин на приготвяне:
Измиваме ориза под течаща вода, докато водата не стане бистра. Оставяме го да се отцеди за около 1 час. Сваряваме ориза в 300 мл вода за 15 мин. при затворен капак на тих огън. Оставяме още 10 мин., без да отваряме капака на изключен котлон. Смесваме оризовия оцет, захарта и морската сол, и загряваме леко, докато се стопи захарта. Изсипваме ориза в дървена купа, напръскваме със сместа и разбъркваме.
Поставяме едно листо от водорасли върху бамбукова подложка (може да я увием със стреч фолио, за да не се цапа) и разпределяме равномерен слой от ориза. В едения край слагаме от рибата, авокадото и крема сиренето и завиваме на стегнато руло.
Режем рулото с остър и навлажнен нож.
Няма коментари:
Публикуване на коментар