петък, 22 декември 2017 г.

Джинджифилови бисквити с бял шоколад

Необходими продукти:

340 г брашно
1 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. сух джинджифил
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. карамфил
1/4 ч. л. индийско орехче
180 г масло, омекнало
110 г + 3 супени лъжици захар, разделени
110 г светло-кафява захар
1 голямо яйце
1/4 чаша мед
2 ч.л. ванилов екстракт
200 г  бял шоколад
3 с.л. сметана

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното, содата, солта, джинджифила, канелата, карамфила и индийското орехче.
Отделно разбиваме маслото с двата вида захар, докато стане на крем. Добавяме яйцето, меда и ванилията, а след това и постепенно брашното. Разбъркваме, докато всичко се смеси добре. Покриваме купата и прибираме в хладилника за 1 час. 
Взимаме от тесто около 1 и 1/2 ч.л. и оформяме топчици. Всяко топчица овалваме в захар, слагаме вържу покрита с хартия за печене тава и притискаме отгоре с чаша, за да се образува бисквитата. 
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8- 10 минути. Когато са готови, охлаждаме вурху решетка.
Разтапяме шоколада със сметаната и разбъркваме, докато се получи еднородна смес. В нея потапяме всяка бисквита до средата и след това декорираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар