четвъртък, 28 декември 2017 г.

Таджин Сибнек (тунизийско ястие с пиле и яйца)

Необходими продукти:

1/3 чаша олио
2 картофа, нарязани на кубчета 
200 г нарязани на кубчета пилешки гърди 
1 голяма глава лук, нарязана на кубчета 
1 с. л. Хариса
1 1/2 ч. л Рас ел Ханут

 1/2 чаша вода 
1 1/2 с. л. доматено пюре 
1 с. л. масло 
3-4 топки замразен спанак
8 яйца 
1 чаша замразен грах 
1/3 чаша  настърган кашкавал
1 щипка сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото в голям тиган и запържваме картофите до златисто, около 7 минути, след което ги изваждаме в чиния. Запържваме пилешкото в останалото олио за около 5 минути. Добавяме лука и продължаваме да готвим, докато лукът стане полупрозрачен. Добавяме пастата Хариса, Рас ел Ханут, водата, доматеното пюре и маслото. Оставяме да заври, след което добавяме спанака и готвим докато се изпари течността.
Разбиваме яйцата и ги смесваме с граха, кашкавала и пържените картофи. Добавяме пилешката смес и подправяме със сол и черен пипер. Изсипваме сместа в намаслена тавичка с размери 23x33см
Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато сместа стане твърда и златисто кафява, около 15-20 минути. Оставяме да се охлади леко и сервираме топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар