Необходими продукти:
1,5 кг свински ребърцасол и черен пипер на вкус
½ чаша кафява захар
1 ч. л. сух лук
2 ч. л чили на прах
2 ч.л. червен пипер, сладк или пушен
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сух лук
2 ч. л чили на прах
2 ч.л. червен пипер, сладк или пушен
1 ч. л. чесън на прах
за барбекю соса:
¾ чаша кетчуп
2 с. л. доматено пюре
3 с. л. кафява захар
2 ч. л. чили на прах
½ ч. л. сух лук
½ ч. л. чесън на прах
2 с. л. горчица
3 с. л. оцет
1 ч. л. смлян черен пипер
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Почистваме ребрата и подправяме със сол и черен пипер.
Смесваме кафявата захар, сухия лук, чилито, червения пипер и чесъна, и добре натъркваме сместа по ребрата.
Увиваме добре месото с алуминиево фолио, като течността при печене не трябва да изтича. Слагаме в хладилника за 1 до 12 часа.
Печем в предварително загрята на 120 градуса фурна за 2,5 - 3 часа, в зависимост от размера на ребрата. Изключваме фурната и оставяме месото да почива, докато не се охлади.
Отворяме фолиото и изсипваме соса, който се е образувал при печенето в купа.
За BBQ соса: добавяме към соса от месото всички съставки и готвим на средна топлина, докато се сгъсти - около 20 минути.
Намазваме ребрата с получения сос и запичаме докато се карамелизира - около 5 - 10 минути.
Сервираме с допълнителено сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар