Необходими продукти:
4 сурови братвурста2 с.л. зехтин
1 средна глава лук, наситнена
2 моркова, наситнени
2 ч.л. кимион
3 с.л. брашно
350 мл бира
1 л пилешки бульон
1 ч.ч. вода
2 картофа, на кубчета
2 дафинови листа
1 с.л. сос Уорчестър
1/3 ч.ч. течна сметана
1 ч.л. горчица
сол и пипер на вкус
2 ч.ч настърган чедър или кашкавал
Начин на приготвяне:
Загряваме 1 с.л. зехтин в тиган и запържваме братвурстите от всички страни. Прибавяме 1/2 ч.ч. вода, задушаваме за 15 минути и оставяме течността да се изпари. Вадим наденичките и оставяме настрани.
Сипваме другата 1 с.л. зехтин в тигана и запържваме лука, морковите и кимиона за около 10 минути, след което поръсваме с брашното и разбъркваме за кратко.
Сипваме бирата и пилешкия бульон. Прибавяме картофите и дафиновия лист. Разбъркваме и оставяме да заври. Варим 15-20 минути, докато зеленчуците се сварят.
Изваждаме дафиновите листа и прибавяме соса Уорчестър, сметаната, горчицата, солта и пипера. Пасираме всичко с блендер или пасатор.
Прибавяме парчетата наденичка и настърганото сирене, и връщаме на котлона. Готвим докато се разтопи сиренето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар