Необходими продукти:
230гр масло на стайна температура85 гр. крем сирене, използвах сирене Маскарпоне
220гр захар на пясък
1 яйчен жълтък
кората от един лимон
320гр брашно, пресято
Приготвяне:
Разбиват се маслото с крем сиренето и захарта, докато побелят и станат пухкави. Добавя се яйцето и разбиването продължава до поемането му. Следва брашното и лимоновата кора и вече на ниска скорост сместа се хомогенизира. Поставя в хладилник за около час.
Фурната се загрява на 190С.
Тестото се изважда от хладилника и след леко отпускане се оформя като фитил и поставя в контейнера на шприца. Аз нямам шприц и затова използвах обикновен пош. Нарусувах си кръгчета върху хартията за печене и шприцовах върху тчх.
Съхраняват се в затворен съд, на редове, с хартия между тях.
Няма коментари:
Публикуване на коментар