понеделник, 9 март 2015 г.

Шприц сладки с крем сирене

Необходими продукти:
230гр масло на стайна температура
85 гр. крем сирене, използвах сирене Маскарпоне
220гр захар на пясък
1 яйчен жълтък
кората от един лимон
320гр брашно, пресято

Приготвяне:
Разбиват се маслото с крем сиренето и захарта, докато побелят и станат пухкави. Добавя се яйцето и разбиването продължава до поемането му. Следва брашното и лимоновата кора и вече на ниска скорост сместа се хомогенизира. Поставя в хладилник за около час.
Фурната се загрява на 190С.
Тестото се изважда от хладилника и след леко отпускане се оформя като фитил и поставя в контейнера на шприца. Аз нямам шприц и затова използвах обикновен пош. Нарусувах си кръгчета върху хартията за печене и шприцовах върху тчх.

Пекат се в загрятата фурна за около 10-12 мин. до лек загар и охлаждат в тавата около 5 мин., след което изваждат за пълното им изстиване.
Съхраняват се в затворен съд, на редове, с хартия между тях.


Няма коментари:

Публикуване на коментар