събота, 28 март 2015 г.

Бекон на фурна

Необходими продукти:
350 гр бекон
800 гр картофи
2 с.л. олио
200 гр кромид
250 мл готварска сметана
1 моцарела
1 щипка червен пипер
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 дафинов лист
1 щипка чубрица
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, по-големи от тези за мусака. Беконът също се нарязва на кубчета и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук и се запържва за още 5 минути. Добавят се картофите и подправките. Всичко се разбърква добре, премества се в тавичка и се залива със сметаната. Покрива се с фолио и се пече около 50 минути на 200 градуса. Накрая фолиото се маха, моцарелата се настъргва и се запича до златисто.


Няма коментари:

Публикуване на коментар