четвъртък, 26 март 2015 г.

Казанлъшки понички


Необходими продукти:
500 г. брашно
500 мл. вода
½ кубче прясна мая
1 с.л. захар
щипка сол
Приготвяне:
Стопля се водата. В малко количество от нея се размива маята сас захарта. След това се смесва със солта, останалата вода и брашното. Добавя се по малко и с бъркане, докато поеме цялото количество. Тестото е с рядка консистенция – като много гъста каша.
Оставя се да втаса около 30 - 40 мин
Втасалото тесто се поставя в шпирц /пош/ за понички . Шприцоват се поничките в съд с поне 5-6см. врящо олио. Пържат се в маслената баня много бързо, обръщайки се от двете страни.
Изваждат се на решетка, която е поставена върху кухненска хартия или тава, за да могат да се отцедят. Поръсват се с с пудра захар, мед, сироп или топинг на вкус. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар