Необходими продукти:
1 пушена наденица
1 с. л. зехтин
1 глава лук, нарязан на ситно
2 моркова, нарязани на ситно
1 стрък целина, нарязан на ситно
2 ч. л. сушен босилек
2 ч. л. риган
щипка червен пипер
1 дафинов лист
4 скилидки чесън, смачкани
2 ч.ч. леща
1 консерва домати
6 ч.ч. пилешки бульон
1 к.ч. прясно настърган пармезан
лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме тиган на средно силен огън. Добавяме наденицата и готвим, като разбъркваме от време на време, докато хубаво покафенее. Изваждаме я и оставяме настрана.
Намаляме котлона до умерено и добавяме зехтина, лука, целината и морковите. Готвим, като разбъркваме от време на време, докато лукът омекне - около пет минути. Прибавяме босилека, ригана и червения пипер, а след минута и чесъна.
Добавяме лещата, нарязаните домати, пилешкия бульон и дафиновия лист, като разбъркваме добре, за да се смесят. Оставяме да заври, след това намаляме огъня и оставяме да къкри, докато лещата омекне - около един час.
Когато е готова, подправяме на вкус със сол и черен пипер. Добавяме пармезана и наденицата, заедно със сока от лимон и разбъркваме. Сервираме с допълнително настърган пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар