понеделник, 11 януари 2021 г.

Свински медальони със сос от синьо сирене

 

Необходими продукти:

800г свинско бонфиле
2 с. л. зехтин
2 с. л. масло
2 глави лук, нарязани на ситно
60мл бяло вино
140г синьо сирене, нарязано на кубчета 
180мл сметана за готвене
сол на вкус
черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на медальони с дебелина около 5 см, претискаме леко всяко парче с ръка и подправяме със сол и черен пипер.
Загряваме зехтина и 1 супена лъжица масло в голям тиган на силен огън. Когато маслото се разтопи и образува пяна, добавяме месото. Готвим 2-3 минути, до златисто. Обръщаме и готвим от другата страна, докато месото се запече добре, около още 2 минути, след което го изваждаме в чиния.
Разтапяме останалата супена лъжица масло в тигана. Добавяме лука и щипка сол. Задушаваме за около 30 секунди. Деглазираме с бялото вино. След като виното се изпари почти напълно, добавяме сметаната и кубчетата синьо сирене. Оставяме да къкри на умерен огън около 3 минути, докато сосът стане гладък и плътен.
Връщаме месото в тигана и готвим 2-4минути, като обрящаме свинското веднъж. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар