понеделник, 31 юли 2017 г.

Стек Diane на Гордън Рамзи

Необходими продукти:

4 телешки стека
1 глава лук, нарязана на полумесеци
100 г гъби, нарязани
1 с. л. масло
зехтин
1 скилидка чесън, накълцана
1 - 2 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. дижонска горчица
⅓ ч.ч. бренди или коняк
1 чаша готварска сметана

Начин на приготвяне:

Почистваме и подсушаваме пържолите. Овкусяваме от двете страни със сол и черен пипер.
Загряваме зехтин в тиган, запържваме месото за една минута от всяка страна, и изваждаме.
За соса, загряваме зехтин в тигана. Добавяме лука и готвим докато омекне. Добавяме гъбите с една супена лъжица масло и чесъна.
Сипваме соса Уорчестър, след това горчицата и готвим за една минута. Увеличаваме топлината, накланяме тигана, изсипаме брендито в другия край и го възпламеняваме. След като алкохолът се е изпарил, разбъркваме и добавяме сметаната.
Връщаме пържолите обратно в тигана и готвим до готовност на средна температура. Сервираме с гарнитура картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар