неделя, 9 юли 2017 г.

Пълнени пилешки гърди с рикота, спанак, домати и босилек.

Необходими продукти:

200 г Рикота
 шепа бейби спанак, нарязан
1 домат, нарязан на кубчета (без семената)
2 с. л. пармезан, настърган
1 с. л. пресен босилек, нарязан
1 скилидка чесън, накълцана
сол и черен пипер на вкус
щипка риган
2 пилешки гърди
галета
2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Смесваме добре рикотата, спанака, доматите, пармезана, босилека, чесъна, солта и черния пипер. Правим разрез по дължина на гърдите (може леко да начукаме) и пълним със сместа. Отгоре поръсваме със сол и черен пипер, внимателно овалваме в галетата и затваряме с клечки за зъби. Загряваме зехтина в тиган на средно висока температура и запържваме пилето за 3-4 минути. Обръщаме го и слагаме тигана в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Оставяме месото да почине 5 минути преди да сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар