сряда, 5 юли 2017 г.

Десерт "Нутела"

Необходими продукти:

1 пакет какаови бисквити "Закуска"
500 г маскарпоне
200 мл сладка сметана за разбиване
300 г какаов крем Нутела или друг
100мл прясно мляко (за потапяне на бисквитите)
1 опаковка (135г) Sfogliatine (италиански бутер сладки с глазура)

Начин на приготвяне:

    За крема маскарпоне: разбиваме сметаната (студена) до твърди връхчета. След това добавяме маскарпонето и разбъркваме до получаване на еднороден крем.
    Потапяме всяка бисквита за кратко в затопленото мляко и подреждаме един пласт в тавичка (25/30см). Отгоре разпределяме половината от крема маскарпоне. Върху него - какаовия крем (ако е много гъст може да го разредим малко със сметана). Следва нов ред напоени бисквити и върху тях останалия сметанов крем. Най-отгоре подреждаме бутер сладките, разрявани на две.

Няма коментари:

Публикуване на коментар