Необходими продукти:
едно пилекорен джинджифил около 5см
щипка лимонена трева
1 лайм, нарязан на четвъртини
70 г къри паста Массаман
1 ч. л. зехтин
450 г картофи, нарязани на по-големи парчета
200 мл кокосово мляко
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. рибен сос
по желание:
200 г зелен боб
2 с. л. натрошени фъстъци
Измиваме, подсушаваме и поставяме в тава пилето. Грубо настъргваме половината джинджифил и поставяме в кухината на пилето, заедно с лимонова трева и половината лайм, и завързваме краката с канап. Смесваме 1 ч. л. къри паста със зехтина, и намазваме цялото пиле, след което овкусяваме със сол и черен пипер. Печем в предварително загрята фурната на 180 градуса с вентилатор, леко покрито с фолио. След 35 минути махаме фолиото. Добавяме картофите и разбъркваме с получилия се сос. Печем още 40 минути, докато картофите са сготвят, а пилето добие златиста коричка.2 с. л. натрошени фъстъци
Начин на приготвяне:
Запържваме къри пастата и останалия джинджифил около 2 минути. Добавяме кокосовото мляко и захарта, и варим около 5 минути, докато сосът леко се сгъсти.
Добавяме рибения сос и сокът от останалия лайм. Сипваме при пилето и готвим 10-тина минути. При сервиране поръсваме с фъстъците по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар