Необходими продукти:
6 средни картофамагданоз на вкус
1 ч. л. черен пипер
сол на вкус
за пълнежа:
300 г кайма (смес или телешка)
2 глави лук
черен пипер
сол
2 глави лук
черен пипер
сол
за соса:
1 ч.ч. кисело мляко
2 с. л. масло
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме и обелваме картофите. Намачкваме ги и смесваме с накълцания магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер. От сместа правим топки и с помощта на чаша, притискаме и оформяме гнездата.
За пълнежа, накълцваме лука и го запържваме. След това добавяме каймата, подправяме с черен пипер и сол и готвим до готовност. С получената смес пълним картофените гнезда.
Загряваме маслото и запържваме червения пипер. За соса, смачкваме чесъна и смесваме с киселото мляко. Поливаме с него, а след това със запръжка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар