събота, 22 юли 2017 г.

Картофени гнезда (Patates Mantısı)

Необходими продукти:

6 средни картофа
магданоз на вкус
1 ч. л. черен пипер
сол на вкус

за пълнежа:
300 г кайма (смес или телешка)
2 глави лук
черен пипер
сол

за соса:
1 ч.ч. кисело мляко
2 с. л. масло
2 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме и обелваме картофите. Намачкваме ги и смесваме с накълцания магданоз. Овкусяваме със сол и черен пипер. От сместа правим топки и с помощта на чаша, притискаме и оформяме гнездата. 
За пълнежа, накълцваме лука и го запържваме. След това добавяме каймата, подправяме с черен пипер и сол и готвим до готовност. С получената смес пълним картофените гнезда.
Загряваме маслото и запържваме червения пипер. За соса, смачкваме чесъна и смесваме с киселото мляко. Поливаме с него, а след това със запръжка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар