сряда, 12 юли 2017 г.

Черешов тарт с кисело мляко

Необходими продукти:

300-400 г череши, с извадени костилки и ако са големи нарязани на две

За тестото:
150 г брашно 
75 г масло или маргарин - размекнато
1 жълтък
1 ч. л. бакпулвер
1 с. л. захар
1/4 ч. л. сол

За крема:
1 ч.ч. кисело мляко с висока масленост
1 с. л. с връх брашно 
110 г захар
2 яйца 
1 ванилия

Начин на приготвяне:

За блата смесваме брашното, бакпулвера, захарта и солта. Добавяме мекото масло и жълтъка. Омесваме тесто и оставяме в хладилника за 20-25 минути. 
През това време приготвяме крема, като смесваме всички съставки и разбъркваме добре. 
Вадим тестото от хладилника и го разточваме на тънка кора, като за по-лесно това може да стане между два листа стреч фолио. След това го прехвърляме в тава с диаметър 26-28см, като трябва да са покрити и стените с тесто. Надупчваме на няколко места с вилица и печем за около 10 минути на 180 градуса. 
Изваждаме от фурната и върху блата подреждаме черешите. Заливаме с крема и печем още 10-тина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар