понеделник, 6 март 2017 г.

Тарт с гъби и царевично тесто

Необходими продукти:

за тестото:
2 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. обикновенно брашно 
1 ч. л. бакпулвер
½ ч. л. сол
100 мл хладко прясно мляко 
100 мл зехтин
100 мл вода

за плънката:
250 г гъби, нарязани
350 грама настърган кашкавал
1 малка глава лук, ситно нарязана
1 голяма скилидка чесън, смачкана 
3 резена бекон, нарязан
7 с. л. зехтин
200 грама крема сирене
черен пипер на вкус
1 яйце

Начин на приготвяне:

    В купа смесваме царевичното брашно, бялото брашно, бакпулвера и солта. Добавяме млякото и зехтина, и започме да смесваме с ръце, но не да месим, а да разтъркваме с пръсти. След като цялата течност се абсорбира, добавяме водата постепенно. Продължаваме да развъркваме сместа по същия начин, докато не се получи меко тесто. Увиваме го с прозрачно фолио и прибираме в хладилника за поне един час.
    За плънката загряваме зехтина в тиган и сотираме гъбите и бекона. Добавяме лука, след това и чесъна. Когато течността се изпари сваляме от котлона и оставяме да се охлади.
Вкупа смесваме кашкавала, яйцето, крема сиренето и черния пипер. Добавяме към зеленчуците и разбъркваме добре.
    Разточваме тестото и го слагаме в намаслена тавичка с диаметър 26 до 28 см. Надупчваме го и печем в предварително загрята на 180 градуса за 10 мунути. След това го вадим, сипваме вътре плънката и връщаме във фурната за 30-40 минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар