четвъртък, 23 март 2017 г.

Курабийки с рикота и канела

Необходими продукти:

300 г брашно
200 г рикота
120 г масло, омекнало
110 г кафява захар
110 г  бяла захар (плюс половин чаша за поръсване преди печене)
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. канела

Начин на приготвяне:

В купа, смесваме с миксер, маслото и двата вида захар, докато се получи пухкав крем.
Добавяме яйцето и рикотата, и отново разбъркваме. Прибавяме брашното, бакпулвера и канелата, и смесваме всичко добре. Може да използваме лъжица за сладолед, за да оформим курабийките. Потапяме всяка в чашата със захар и подреждаме в тава, застлана с хартия.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути. Оставяме да се охладят върху решетка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар