вторник, 14 март 2017 г.

Тортелини - сирена и бекон

Необходими продукти:

400 г тортелини със сирена

за соса:
1 и 1/2 с. л. масло
1 скилидка чесън, накълцана
3 с. л. брашно
2 ч.ч. мляко
100 г крема сирене
140 г настъргано сирене чедър
1/2 ч.ч. айрян
сол и черен пипер на вкус

допълнително:
2 с. л. масло
1/3 ч.ч. галета
1/2 ч. л. изсушена мащерка

Начин на приготвяне:

Приготвяме тортелините според опаковката. В тенджера загряваме маслото и  сотираме чесъна за няколко минути. Добавяме брашното и развъркваме бързо, докато се получи гладка паста. Постепенно добавяme 1/2 чаша мляко, като непрекъснато бъркаме. Добавяме в крема сиренето, като същевременно продължаваме да бъркаме, след това бавно добавяме и останалата част от млякото. Готвим сместа на среден огън, докато започне да се сгъстява.
След като се сгъсти, добавяме настъргания чедър и айряна. Разбъркваме, докато сиренето се стопи напълно. Подправяме със сол и черен пипер.
В малка тенджера, разтапяме маслото. Добавяме галетата и мащерката, и готвим за няколко минути, до златисто кафяво.
Прехвърляме тортелините в тавичка, добавяме соса и разбъркваме. Отгоре поръсваме с галетата. Печем за 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар