неделя, 26 март 2017 г.

Бананов хляб с център от крема сирене

Необходими продукти:

1 яйце
1/2 ч.ч. кафява захар
¼ ч.ч. бяла захар
¼ ч.ч. масло
¼ ч.ч. заквасена сметана
2 ч.л. екстракт ванилия
2 банана, намачкани на пюре
1 ч.ч. брашно
½ ч. л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб

За крем:
1 яйце
110 г меко крема сирене
¼ ч.ч. бяла захар
3 с.л.брашно

Начин на приготвяне:

В купа смесваме яйцето, кафявата и бялата захар, заквасената сметана, маслото и екстракта от ванилия. Добавяме пюрето от банани, а след това брашното, бакпулвера и содата, и разбъркваме добре. Изсипваме 2/3 от тестово в намаслена тавичка с размери 23/13.
За крема смесваме яйцето, крема сиренето, захарта и брашното. Тази смес изсипваме в тавичката. Отгоре слагаме и останалото тесто, като внимателно разнесем. 
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути.
Когато е готов, оставяме в тавичката за 15 минути, а след това го вадим върху решетка. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар