Необходими продукти:
3 глави лук, нарязани на ситно500 гр кайма
кората и сокът от 1 лимон
1 ч. л. кимион
1 ч. л.канела
щипка лют червен пипер
2 с. л. зехтин
малко парче джинджифил, обелен и настърган
щипка шафран
250 мл телешки бульон
1 с. л. доматено пюре
1/2 ч.л. кориандър
кус-кус за гарнитура
Начин на приготвяне:
Смесваме половината лук, каймата, лимоновата кора, кимиона, канелата, омесваме добре и оформяме малки кюфтенца. Загряваме зехтина в тиган с капак и добавяме джинджифила, лютия пипер, шафрана и останалия лук. Готвим докато лукът омекне. След това добавяме доматеното пюре, лимоновия сок и бульона. Прибавяме кюфтенцата, покриваме с капак, намаляме температурата и готвим около 20 минути, като разбъркваме от време на време. Махаме капака и готвим още 10-тина минути докато се посгъсти. Сервираме с кус-кус за гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар