Необходими продукти:
1 и 1/2 чаши силно сварено кафе1 с. л. захар
2 с. л. натурално какао
5 с. л. Бейлис
28 бишкоти Савоярди
около 500 г маскарпоне
80-100 г натурален шоколад, разтопен
6 с. л. пудра захар
1 с. л. екстракт ванилия
2 ч.ч. сметана за разбиване, много студена
Какао на прах за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесваме кафето, захарта, 1 с.л. от какаото и 4 с.л. Бейлис. Потапяме бишкотите в сместа, като първият ред е от 14 броя.
В купа смесваме маскарпонето, разтопения шоколад ,3 с.л. пудра захар, останалата супена лъжица от Бейлиса и ванилията. Разбъркваме всичко добре. Разпределяме сместа върху бишкототе. Отгоре нареждаме нов ред.
Отделно разбиваме сметаната с 3 с.л. пудра захар, 1 с.л. какао до средно твърди върхове. Рзпределяме най-отгоре. Прибираме в хладилника за поне 1-2 часа и сервираме поръсено с какао.
Няма коментари:
Публикуване на коментар