Необходими продукти:
250 г талятели с мастило от сепия
1 консерва риба тон, изцедена
5-6 филенца аншоа
1/2 глава лук, нарязана на полумесеци
1 стрък зелен лук, нарязан
1 ч.л. сух босилек или 2-3 листа пресен
коняк
3-4 с.л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Приготвяме талятелите според указанията на пакета. За соса загряваме зехтина на средна температура, прибавяме стария лук и босилека, и запържваме за кратко. Слагаме аншоата, увеличаваме температурата и фламбираме с коняка. Накрая добавяме зеления лук, солта и рибата тон, оставяме да заври и махаме от котлона. Разбъркваме добре с готовите талятели и сервираме топли
Няма коментари:
Публикуване на коментар