неделя, 8 януари 2017 г.

Талятели с мастило от сепия, риба тон и аншоа

Необходими продукти:

250 г талятели с мастило от сепия
1 консерва риба тон, изцедена
5-6 филенца аншоа
1/2 глава лук, нарязана на полумесеци
1 стрък зелен лук, нарязан
1 ч.л. сух босилек или 2-3 листа пресен
коняк
3-4 с.л. зехтин
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Приготвяме талятелите според указанията на пакета. За соса загряваме зехтина на средна температура, прибавяме стария лук и босилека, и запържваме за кратко. Слагаме аншоата, увеличаваме температурата и фламбираме с коняка. Накрая добавяме зеления лук, солта и рибата тон, оставяме да заври и махаме от котлона. Разбъркваме добре с готовите талятели и сервираме топли

Няма коментари:

Публикуване на коментар