сряда, 11 януари 2017 г.

Телешки дроб по ямайски

Необходими продукти:

800 гр черен телешки дроб 
1 ч.л. кафява захар 
1 ч. л.. черен пипер
1 1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1/4 ч.л. чили
1 глава лук
щипка риган
щипка изсушен босилек
щипка мащерка
1/2 ч. л. сос Уорчестър
сол на вкус
2 с. л. зехтин
около 1/4 ч.ч. вода
1 с.л. кетчуп

Начин на приготвяне:

В купа смесваме всички подправки и лука без зехтина. Нарязваме дроба на ленти, объркваме в купата и оставяме 30 минути. Згряваме зехтина и разтапяме захарта в него. Прибавяме дроба, разбъркваме и оставяме. Когато започне да се пържи, сипваме водата. Намаляме котлона и оставяме да къкри до готовност (около 20 мин). Добавяме кетчупа, пазбъркваме и сервираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар