събота, 7 януари 2017 г.

Турска баклава с кадаиф

Необходими продукти:

12 кори за баклава 
250 гр песен кадаиф
150 г масло
половин ч.ч. смлени орехи

За сиропа:
3 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
5-6 капки лимонов сок

Начин на приготвяне:

Приготвяме сиропа, като смесваме захарта и водата, и загряваме, докато се разтвори. Слагаме лимоновия сок и оставяме да се охлади. Разтапяме маслото и сипваме 5 с.л. в кадаифа. Разбъркваме го добре. Разстиламе 2 кори върху масата. Мажем най-горната с масло. В единия край разпределяме от кадаифа и поръсваме с орехи. Навиваме на стегнато руло и подреждаме в намаслена правоъгълна тава. Повтаряме това, докато свършат продуктите. Намазваме отгоре с останалото масло и нарязваме на малки хапки. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути. Когато баклавате е готова, вадим от фурната, изчакваме 3-4 минути и заливаме с охладения сироп. Отгоре поръсваме с орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар