Необходими продукти:
12 кори за баклава
250 гр песен кадаиф
150 г масло
половин ч.ч. смлени орехи
За сиропа:
3 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
5-6 капки лимонов сок
Начин на приготвяне:
Приготвяме сиропа, като смесваме захарта и водата, и загряваме, докато се разтвори. Слагаме лимоновия сок и оставяме да се охлади. Разтапяме маслото и сипваме 5 с.л. в кадаифа. Разбъркваме го добре. Разстиламе 2 кори върху масата. Мажем най-горната с масло. В единия край разпределяме от кадаифа и поръсваме с орехи. Навиваме на стегнато руло и подреждаме в намаслена правоъгълна тава. Повтаряме това, докато свършат продуктите. Намазваме отгоре с останалото масло и нарязваме на малки хапки. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 20 минути. Когато баклавате е готова, вадим от фурната, изчакваме 3-4 минути и заливаме с охладения сироп. Отгоре поръсваме с орехи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар