сряда, 11 януари 2017 г.

Червена леща с чоризо

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин
200 гр чоризо или друг пикантен колбас, обелен и нарязан
1 голяма глава лук, нарязана 
2 моркова, настъргани
щипка кимион
3 скилидки чесън, нарязани
1 ч. л. пушен червен пипер, и малко за поръсване
щипка пудра захар
1 ч.л. червен винен оцет
250 гр червена леща
2 х 400гр консерви домати на кубчета
850 мл пилешки бульон
кисело мляко за сервиране

Начин на приготвяне:

В тиган загряваме зехтина и запържваме чоризото. Вадим го с решетъчна лъжица и в мазнината запържваме лука, морковите и кимина, докато омекнат. Добавяме чесъна и готвим около минута. Слагаме червения пипер и захарта, и бъркаме около минута. Сипваме оцета, оставяме за малко и добавяме лещата, бульона и доматите. Намаляме котлона и лещата къкри около 30 мин. След това пасираме грубо и сервираме с чоризо и кисело мляко, поръсени с червен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар