вторник, 17 януари 2017 г.

Чернокоп по гръцки

Необходими продукти:

600 г чернокоп
6 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч.л. девесил
1 сокът от 1 лимон 
2 скилидки чесън, смачкани
сол
½ к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме рибата. Нареждаме я в тава покрита с хартия за печене и посоляваме от двете страни. Смесваме всички съставки без водата и разбъркваме добре, докато се образува рядък крем. С тази смес намазваме рибата от двете страни. Наливаме водата, като внимаваме да не е върху рибата. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути. Сервираме топла.

Няма коментари:

Публикуване на коментар