вторник, 6 декември 2016 г.

Паламуд с лук и домати

Необходими продукти:

1 паламуд
4 глави лук
600 гр. домати от консерва
4 скилидки чесън
2 клонки розмарин
1 ч. л. мащерка
2 дафинови листа
5-6 с.л. олио
черен пипр и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата, нарязваме на шайби и подправяме с черен пипер и сол. Оставяме в хладилника за около час. Лука също нарязваме на шайби. Поставяме го в тава, поливаме с олиото, добавяме розмарина, мащерката, целите скилидки чесън и дафиновия лист. Слагаме в предварително загрятата на 200 градуса фурна за около 30 минути. Изваждаме, сипваме доматите и подреждаме рибата. Връщаме във фурната за около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар