сряда, 14 декември 2016 г.

Пилешка тайландска супа със сладки картофи

Необходими продукти:

1 ч. л. зехтин
2 скилидки чесън, нарязани
1/4 ч.л. лют червен пипер
2 сантиметра парче корен от джинджифил, нарязан
1 ч.л. кориандър
2 с. л. червено Thai къри паста
750мл пилешки бульон (направен с 2 кубчета)
1 малка консерва (160ml) кокосово мляко
500 гр сладки картофи, обелени и грубо нарязан
2  пилешки гърди без кожа, нарязани на парчета
сокът от един лайм
1 ч. л. захар
½ ч.л. рибен сос
крутони (по желание)

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото в голяма тенджера. Добавяме чесъна, лютия червен пипер, джинджифила, кориандъра и къри пастата и готвим 2 - 3 минути, докато ароматите са освободят.
Добавяме пилешкия бульон, кокосовото мляко и сладките картофи, и варим в продължение на 15 минути или докато картофите омекнат. Пасираме до гладка смес.
Пилето нарязваме на хапки и варим за 10-тина минути или докато се свари. Добавяме го към супата. Сипваме лимоновия сок, захарта и рибения сос и сервираме с крутони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар