Необходими продукти:
една патица
5 скилидки чесън, нарязани
1 лимон, нарязан на кръгчета
за глазурата:
1/2 ч.ч. балсамов оцетпрясно изцеден сок от 1 малък лимон
1/4 ч.ч. мед
Начин на приготвяне:
Изваждаме патицата от хладилника 30 минути преди да започнем да я приготвяме. Измиваме я добре отвън и отвътре. Нарязваме кожата на гърдите на ромбоиди, като внимавеме да не нарежем месото, а около бутчетата пробиваме с вилица, за да изтече мазнината. Осоляваме я добре отвън и отвътре, слагаме лимона и чесъна в кухината, поставяме я в тава с решетка с гърдите нагоре и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. Добре е да вържем краката с канап. След 40 минути обръщаме патицата и печем за още 40 минути. Приготвяме глазурата, като смесваме оцета и лимоновия сок. Обръщаме патицата отново с гърдите нагоре, мажем я със сместа и печем 15 минути. Добавяме към останалата глазура меда, и мажем отново. Печем 30 минути, като на всеки 10 минути вадим и мажем.
Няма коментари:
Публикуване на коментар